
EN LÆKKER FROKOST SALAT
1 stk. frisk æble med skræl i tern
1 stk. friske porre i tynde ringe
1 spsk. blegselleri i tynde skiver
De 3 ingredienser blandes med:
2 dl. Creme fraiche
1 dl. A-38
Smages til med salt og lidt karry.
Serverings forslag – med stegt kylling, nye kartofler og groft brød.
Klik her for at printe: EN LÆKKER FROKOST SALAT
PORRE VINAIGRETTE SALAT – VEGETAR RET
1/3 porre pr. person
din ynglings vinaigrette (olie/eddike)
1 granat æble
hakket persille
Rens og skyl porrerne, del dem i 3 stykker og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem, og del porrerne på langs. Anret på fad, hæld vinaigrette over porrerne, pynt med granatæble og frisk hakket persille.
Klik her for at printe PORRE VINAIGRETTE SALAT
ØSTERKROGS PORRESUPPE
500 gr. kartofler
450 gr. porre
1 dl. fløde
1 L. bouillon
Vaskes, skrælles og skæres ud i mindre stykker.
Koge sammen med 8 dl. vand samt 2 bouillon terninger i 15-20 min.
1 dl fløde tilsættes. Krydr med salt og peber efter smag, og blend den godt igennem. Giv til slut et let opkog.
Klar til at blive spist af 4 personer, serveret med groft brød til.
Klik her for at printe ØSTERKROGS PORRESUPPE
PORRE CHUTNEY
6 stk. porrer
6 spsk. mørk Muscovado rørsukker
2½ dl. Æble eddike
salt + peber
evt. friskrevet citronskal og hakkede krydderurter
Rens og skyl porrerne, del dem og snit dem i ½ centimer stykker. Sauter dem i dansk rapsolie i 8-10 minutter. Tilsæt eddike og rørsukker og lad det simre uden låg i mindst en time til grødkonsistens. Smag til og afkøles. Tilsæt evt. citronskal og/eller krydderurter. Opskriften giver ca. 1 liter.
Serveres kold til kødretter og pålæg. Opbevares i køleskab.
Klik her for at printe opskriften på PORRE CHUTNEY
Farseret porre
4 personer
Fars:
450 g kød fars (okse)
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg 2 store fed hvidløg, revet
½ dl fint valsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
3 stk Porrer (6 stænger) af 6 cm.
Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar.
Skær porrerne i 6 cm lange stykker og kog dem møre i en smule vand. Lad dem dryppe af.
Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen først i lidt grahamsmel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider.
Klik her for at printe opskriften Farseret porre
Flødestuvede porretoppe med kartofler og smørstege valnødder
Brug porretoppen til at lave en lækker ret!!!
300 gram porrer top
400 gram kartofler (4 store)
1 løg
½ liter piskefløde
Salt
Allroundkrydderi
Skær porretoppen i tynde strimler og vask dem grundigt. Kartofler vaskes grundigt og skæres i tynde skiver.
Pil løget og skær det i tern.
Smør et ildfastfad, læg det hakkede løg i bunden og fordel porrestrimler og kartofler i skiver ovenpå. Tilsæt piskefløden og drys med salt og allroundkrydderi efter behag.
Sættes i ovnen på 170 grader (varmluft) i ca. 40 min. (til den er gylden brun).
Imens den er i oven smørsteges 200 gram valnødder, som er hakket groft.
Topping: friskt skåret dild og peberfrugt i skiver.
Print opskriften her: Flødestuvede porretoppe