
DEN LILLE FROKOST
6 skiver toastbrød/brød – pensles med olie og knust hvidløg.
Bages i ovnen på 180 grader i 5-6 min.
150 gram frosne ærter eller friske ærter
2 stk. forårsløg / tynde porrer – skæres fint i strimler.
Ærter og forårsløg koges i lidt letsaltet vand i 4-5 min. (si vandet fra). Laves til mos med en stavblender. Køles ned. Læg en stor spiseske fuld på hver stk. brød
½ skive skåret fersk røget laks, rulles på den ene finger og sættes på toppen af brødet.
Pyntes med frisk dild / hakket persille – drysses med en smule salt på toppen.
Uhmmmm. God appetit.
Print opskriften her: Den lille frokost m. ærter
ÆRTE- OG PORRESUPPE MED PERSILLE
til 6 personer
1 kg friske grønne ærter (frosne kan sagtens bruges).
400 gram (ca. 4 stk.) friske porrer ( i tynde ringe) vaskes godt.
1,2 liter grønsags bouillon (4 tern grønsagsbouillon) efter smag.
4 spsk. frisk persille
7 dl. piskefløde
Det hele koges i 15-20 min., til grøntsagerne er møre. Derefter stavblendes det hele og der smages efter med salt.
Print opskriften på Ærte-porre suppe her Ærte- porre suppe