Opskrifter med porre

EN LÆKKER FROKOST SALAT

1 stk. frisk æble med skræl i tern
1 stk. friske porre i tynde ringe
1 spsk. blegselleri i tynde skiver

De 3 ingredienser blandes med:

2 dl. Creme fraiche
1 dl. A-38
Smages til med salt og lidt karry.

Serverings forslag – med stegt kylling, nye kartofler og groft brød.

Klik her for at printe: EN LÆKKER FROKOST SALAT

PORRE VINAIGRETTE SALAT – VEGETAR RET

1/3 porre pr. person
din ynglings vinaigrette (olie/eddike)
1 granat æble
hakket persille

Rens og skyl porrerne, del dem i 3 stykker og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem, og del porrerne på langs. Anret på fad, hæld vinaigrette over porrerne, pynt med granatæble og frisk hakket persille.

Klik her for at printe PORRE VINAIGRETTE SALAT

ØSTERKROGS PORRESUPPE

500 gr. kartofler
450 gr. porre

Vaskes, skrælles og skæres ud i mindre stykker.

Koge sammen med 8 dl. vand samt 2 bouillon terninger i 15-20 min.
1 dl fløde tilsættes. Krydr med salt og peber efter smag, og blend den godt igennem. Giv til slut et let opkog.

Klar til at blive spist af 4 personer, serveret med groft brød til.

Klik her for at printe ØSTERKROGS PORRESUPPE

PORRE CHUTNEY

6 stk. porrer
6 spsk. mørk Muscovado rørsukker
2½ dl. Æble eddike
salt + peber
evt. friskrevet citronskal og hakkede krydderurter

Rens og skyl porrerne, del dem og snit dem i ½ centimer stykker. Sauter dem i dansk rapsolie i 8-10 minutter. Tilsæt eddike og rørsukker og lad det simre
uden låg i mindst en time til grødkonsistens. Smag til og afkøles. Tilsæt evt. citronskal og/eller krydderurter. Opskriften giver ca. 1 liter.

Serveres kold til kødretter og pålæg. Opbevares i køleskab.

Klik her for at printe opskriften på PORRE CHUTNEY

Farseret porre

4 personer                                                                                                                   

Fars:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar.

450 g kød fars (okse)
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg                                                                                                                    2 store fed hvidløg, revet
½ dl fint valsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
3 stk Porrer (6 stænger) af 6 cm.

Skær porrerne i 6 cm lange stykker og kog dem møre i en smule vand. Lad dem dryppe af.

Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen først i lidt grahamsmel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider.

Klik her for at printe opskriften Farseret porre

Flødestuvede porretoppe med kartofler og smørstege valnødder

Brug porretoppen til at lave en lækker ret

300 gram porrer top
400 gram kartofler (4 store)
1 løg
½ liter piskefløde
Salt
Allroundkrydderi

Skær porretoppen i tynde strimler og vask dem grundigt. Kartofler vaskes grundigt og skæres i tynde skiver.

Pil løget og skær det i tern.

Smør et ildfastfad, læg det hakkede løg i bunden og fordel porrestrimler og kartofler i skiver ovenpå. Tilsæt piskefløden og drys med salt og allroundkrydderi efter behag.

Sættes i ovnen på 170 grader (varmluft) i ca. 40 min. (til den er gylden brun).

Imens den er i oven smørsteges 200 gram valnødder, som er hakket groft.

Topping: friskt skåret dild og peberfrugt i skiver.

Print opskriften her: Flødestuvede porretoppe