Opskrifter med porre

EN LÆKKER FROKOST SALAT

1 stk. frisk æble med skræl i tern
1 stk. friske porre i tynde ringe
1 spsk. blegselleri i tynde skiver

De 3 ingredienser blandes med:

2 dl. Creme fraice
1 dl. A-38
Smages til med salt og lidt karry.

Serverings forslag – med stegt kylling, nye kartofler og groft brød.

PORRE VINAIGRETTE SALAT – VEGETAR RET

1/3 porre pr. person
din ynglings vinaigrette (olie/eddike)
1 granat æble
hakket persille

Rens og skyl porrerne, del dem i 3 stykker og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem, og del porrerne på langs. Anret på fad, hæld vinaigrette over porrerne, pynt med granatæble og frisk hakket persille.

ØSTERKROGS PORRESUPPE

500 gr. kartofler
450 gr. porre

Vaskes, skrælles og skæres ud i mindre stykker.

Sættes over for at koge, med 8 dl. Vand, samt 2 bouillon terninger i 15-20 min.
1 dl fløde tilsættes. Krydr med salt og peber efter smag, og blend den godt igennem. Giv til slut et let opkog.

Klar til at blive spist af 4 personer, serveret med groft brød til.

PORRE CHUTNEY

6 stk. porrer
6 spsk. mørk Muscovado rørsukker
2½ dl. Æble eddike
salt + peber
evt. friskrevet citronskal og hakkede krydderurter

Rens og skyl porrerne, del dem og snit dem i ½ centimer stykker. Sauter dem i dansk rapsolie i 8-10 minutter. Tilsæt eddike og rørsukker og lad det simre
uden låg i mindst en time, til grødkonsistens. Smag til og afkøles. Tilsæt evt. citronskal og/eller krydderurter. Opskriften giver ca. 1 liter.

Serveres kold til kødretter og pålæg. Opbevares i køleskab.

Farseret porre

4personer                                                                                                                                            

Farsen:

Bland kød og krydderier. Rør løg, mel og sammenpisket æg i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og lad farsen hvile i køleskabet, til resten er klar.

450 g kød fars (okse)
1 tsk. salt og ½ tsk. peber
1 tsk. timian
2 spsk. revet løg                                                                                                                                                 2 store fed hvidløg, revet
½ dl fint valsede havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
3 stk Porrer (6 stænger) af 6 cm.                                                                                                         Skær porrerne i 6 cm lange stykker og kog dem møre i en smule vand. Lad dem dryppe af.

Form farsen til aflange firkanter. Læg et porrestykke på hver og rul farsen omkring porren. Vend rullen i først i lidt grahamsmel og så i sammenpisket æg, derefter i rasp med salt og peber. Steg dem i fedtstoffet i 2-3 min. på alle fire sider.

Flødestuvede Porretoppe med kartofler og smørstege valnødder.

Brug porretoppen til en lærker ret.

300 gram porrer top
400 gram kartofler (4 store)
1 løg
½ liter piskefløde
Salt
Allroundkrydderi

Skær porretoppen i tynde strimler og vaskes grundigt. Kartofler vaskes grundigt og skæres i tynde skiver.

Pil løget og skære det i tern.

Smør et ildfastfad, læg det hakkede løg i bunden og fordel porrestrimler og kartofler skiver imellem hinanden –lægges ovenpå. Tilsæt piskefløden og der drysses salt og allroundkrydderi oven på (efter behag)

Sættes i luft oven på 170 grader i ca. 40 min. (til den er gylden brud).

Imens den er i oven, smørsteger du 200 gram valnødder, som du har hakket groft.

Topping: friske skåret dild og skåret peberfrugt i skiver.