Opskrifter med broccoli

TORTILLAS MED BROCCOLI OG RODFRUGTER

4-5 stk. fuldkornspandekager

Ingredienser:
1 stort løg
1 stk. pastinak
2 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
1 dåse kidneybønner
½ broccoli
2 glas tacosovs
Lidt revet ost.
Creme fraiche og avokadoskiver.

Hvordan:
Skær løg, pastinakker, gulerødder og rød peberfrugt i strimler. Skær
Broccolien ud i små buketter, Start med at sauter løg, 2-3 min. Derefter tilføjes pastinakker og gulerødder, og svitser yderligere 2-3 min. Broccolien tilsættes, og der svitses yderligere 2 min.
Herefter tilsættes tacosovsen og det hele simrer i 8-9 min. Når grønsagerne er ved at være møre – dog med bid i – tilføjes de røde peberfrugter og kidneybønnerne. Det hele blandes godt rundt.
Det hele fordeles på de 4-5 stk. pandekager, der ligges sammen i et fad og drysses lidt med revet ost. Pandekagerne varmes i oven i 5-10 min.

Pandekagerne pyntes med avokadoskiver og creme fraiche, og serveres straks.

BROCCOLI – SPINATSALAT

250 rå pasta sløjfer
3 forårsløg
80 gram soltørrede tomater
1 broccoli (i små buketter)
100 gram friske spinatblade
100 gram ærtebælge i halve
4 spsk. pinjekerner
1 spsk. frisk oregano

Dressing:
2 tsk friske fintskårne chilipebre
3 fed hvidløg, knust
1 ½ dl oliven olie
salt efter smag

Hvordan:
Kog de rå pasta sløjfer i let saltet vand, i ca. 12 min. Hæld vandet fra og afkøl dem.
Rist pinjekernerne på en varm pande, så de bliver lysebrune.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Rens og skyl broccolien grundigt, og lav små buketter ud af den.
Skyld de friske spinatblade unde vand og skær dem groft.
Vask ærtebælgene og halvér dem.
Soltørrede tomater skylles og skæres i tynde strimler.
Det hele blandes godt sammen med dressingen, og drysses med oregano.
Lad det trække 1 times tid i køleskabet.

Serveres sammen med groft brød. God appetit.

MILD PESTO – SÅL NR. 1

Køb en mild cremet Italiensk basilikum pesto (ca. 190gram på glas) og bland op med 4-5 spsk. A-38.

Uhmmmm, smager rigtigt godt.

Disse 3 forskellig dip kan man enten bruge broccoli, blomkål eller andre grønsager.

FRISK CREME FRAICHE DIP – SKÅL NR. 2

1 stor spsk. A-38
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. dijon sennep (efter smag)
1 stor spsk. friskskåret purløg
1 stor spsk. friskskåret dild.
1 stor spsk. friskskåret persille
2 spsk. forårsløg, skåret fint.

Alle ingredienserne blandes godt og det hele smages til – bedst afkølet.

HUMMUS – SKÅL NR. 3

1 dåse kikærter – hæld vandet fra
3 store fed hvidløg – knuses
Saften af ½ øko. citron
¼ tsk. knust spidskommen
¼ tsk. salt efter smag
3 spsk. sesamfrø
lidt stødt paprika
Olie

Alt blandes godt, og olie hældes i lidt efter lidt, til en jævn konsistens – brug en stavblender.