Opskrifter med broccoli

TORTILLAS MED BROCCOLI OG RODFRUGTER

4-5 stk. fuldkornspandekager

Ingredienser:
1 stort løg
1 stk. pastinak
2 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
1 dåse kidneybønner
½ broccoli
2 glas tacosovs
Lidt revet ost.
Creme fraiche og avokadoskiver.

Hvordan:
Skær løg, pastinak, gulerødder og rød peberfrugt i strimler. Skær
broccolien ud i små buketter. Start med at sautere løg, 2-3 min. Derefter tilføjes pastinak og gulerødder og svitser yderligere 2-3 min. Broccolien tilsættes og der svitses yderligere 2 min.
Herefter tilsættes tacosovsen og det hele simrer i 8-9 min. Når grøntsagerne er næsten møre – dog med bid i – tilføjes rød peberfrugt og kidneybønner. Det hele blandes godt rundt.
Fordeles på de 4-5 stk. pandekager, der ligges sammen i et fad og drysses med revet ost. Pandekagerne med fyld varmes i oven i 5-10 min.

Pandekagerne pyntes med avokadoskiver og creme fraiche og serveres straks.

Print opskriften her: Tortillas med broccoli og rodfrugter

BROCCOLI – SPINATSALAT

250 rå pasta sløjfer
3 forårsløg
80 gram soltørrede tomater
1 broccoli (i små buketter)
100 gram friske spinatblade
100 gram ærtebælge i halve
4 spsk. pinjekerner
1 spsk. frisk oregano

Dressing:
2 tsk friske fintskårne chilipebre
3 fed hvidløg, knust
1 ½ dl oliven olie
salt efter smag

Hvordan:
Kog de rå pasta sløjfer i let saltet vand, i ca. 12 min. Hæld vandet fra og afkøl dem.
Rist pinjekernerne på en varm pande, så de bliver lysebrune.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Rens og skyl broccolien grundigt og lav små buketter ud af den.
Skyld de friske spinatblade under vand og skær dem groft.
Vask ærtebælgene og halvér dem.
Soltørrede tomater skylles og skæres i tynde strimler.
Det hele blandes godt sammen med dressingen og drysses med oregano.
Lad det trække 1 times tid i køleskabet inden servering.

Serveres sammen med groft brød. God appetit.

Print opskriften her: Broccoli – spinatsalat

MILD PESTO Skål 1

Køb en mild cremet Italiensk basilikum pesto (ca. 190 gram på glas) og bland den op med 4-5 spsk. A-38 .

FRISK CREME FRAICHE DIP Skål 2

1 stor spsk. A-38
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. dijon sennep (efter smag)
1 stor spsk. friskskåret purløg
1 stor spsk. friskskåret dild.
1 stor spsk. friskskåret persille
2 spsk. forårsløg, skåret fint.

Alle ingredienserne blandes godt og det hele smages til – afkøles godt inden servering.

HUMMUS Skål 3

1 dåse kikærter – hæld vandet fra
3 store fed hvidløg – knuses
saften af ½ øko. citron
¼ tsk. knust spidskommen
¼ tsk. salt efter smag
3 spsk. sesamfrø
lidt stødt paprika
Olie

Alt blandes godt og olie hældes i lidt efter lidt mens der blendes med en stavblender til en jævn konsistens.

 

Disse 3 forskellige dip kan du bruge til broccoli, blomkål, agurk, gulerødder og andre grøntsager. Print opskriften på de 3 slags dip her: Dip