Opskrifter med blomkål

BLOMKÅLS FALAFEL

400 g. blomkål
1/2 bdt. persille
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
1/2 tsk. gurkemeje
1 spsk. citron saft
2 æg
60 g. kokosmel
2 spsk. sesamfrø
1 1/2 tsk. loppefrøskaller

Skær blomkålen i mindre stykker og snit dem fint på en foodprocessor.
Tilsæt citronsaft, kokosmel og loppefrøskaller og kør det til du har en jævn dej.
Kør resten af ingredienserne i til de er jævnt fordelt.
Form falaflerne som du ønsker dem og steg dem i smør, olie eller kokos olie.

Print opskriften: Blomkåls falafel

Mild thailandsk blomkålsgryde

2-3 spsk. rapsolie
2 små løg i tern
3 gulerødder i skiver
1-2 håndfulde blomkålsbuketter
1 håndfuld broccolibuketter
1 stk. mellemstor rød peberfrugt i tern
2 stk. blegselleri, skåret i skiver
saften fra ½ øko. citron
2 1/2 dl. grønsagsbouillon evt. 2 terninger
3 spsk. soja sauce
2 ½ dl. kokosmælk
1½ tsk. salt
1 tsk. karry

Alle grøntsagerne sauteres på en pande med rapsolie og krydderier. Citron, kokosmælk og bouillonen tilsættes efter 5-8 min. og det hele koges godt igennem.
Tilsæt 1-2 spsk. maizenamel til jævning.

Tilsæt ½ dåse kikærter og lad dem koge med de sidste 3 min.
Server blomkålsgryden sammen med ris eller pasta, drysset med friske forårsløg skåret i tynde ringe.

Velbekomme.

Print opskriften her: Mild thailandsk blomkålsgryde

MILD PESTO Skål 1

Køb en mild cremet Italiensk basilikum pesto (ca. 190 gram på glas) og bland den op med 4-5 spsk. A-38 .

FRISK CREME FRAICHE DIP Skål 2

1 stor spsk. A-38
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. dijon sennep (efter smag)
1 stor spsk. friskskåret purløg
1 stor spsk. friskskåret dild.
1 stor spsk. friskskåret persille
2 spsk. forårsløg, skåret fint.

Alle ingredienserne blandes godt og det hele smages til – afkøles godt inden servering.

 

HUMMUS Skål 3

1 dåse kikærter – hæld vandet fra
3 store fed hvidløg – knuses
saften af ½ øko. citron
¼ tsk. knust spidskommen
¼ tsk. salt efter smag
3 spsk. sesamfrø
lidt stødt paprika
Olie

Alt blandes godt og olie hældes i lidt efter lidt, mens der blendes med en stavblender til en jævn konsistens.

 

Disse 3 forskellige dip kan du bruge til broccoli, blomkål, agurk, gulerødder og andre grøntsager. Print opskriften på de 3 slags dip her: Dip