Opskrifter med ærter

DEN LILLE FROKOST – SÅDAN SKAL DU GØRE

6 stk. Toastbrød/brød skiver – pensels med olie og knust hvidløg.
Bages i oven på 180 grader i 5-6 min.

150 gram frosne ærter eller friske ærter
2 stk. forårsløg / tynde porrer – skæres fint.

De 2 ingredienser koges i lidt letsaltet vand i 4-5 min. (si vandet fra).Lav mos vha. en stavblender. Køles ned. Læg en stor spiseske fuld på hver stk. brød

½ skive skåret fersk røget laks, rulles på den ene finger og sættes på toppen af brødet.
Pyntes med frisk dild / hakket persille – drysses med en smule salt på toppen.

Uhmmmm. God appetit.

ÆRTE- OG PORRESUPPE MED PERSILLE TIL 6 PERSONER

1 kg friske grønne ærter (frosne kan sagtens bruges).
400 gram (ca. 4 stk.) friske porrer ( i tynde ringe) vaskes godt.
1,2 liter grønsags bouillon (4 tern grønsagsbouillon) efter smag.
4 spsk. frisk persille
7 dl. piskefløde

Det hele koges i 15-20 min., til grøntsagerne er møre. Derefter stavblendes det hele og der smages efter med salt.