Økologisk gartneri i Bjerringbro

I de naturskønne omgivelser ved Nørreå og Gudenåen tæt på Bjerringbro ligger Østerkrog Gartneri. Markerne i landskabet er fyldt med flotte og sunde grøntsager. Alle sået, dyrket og høstet af brødrene David og Caleb Falk. Her på siden kan du læse mere om vores grøntsager, vores historie og finde spændende opskrifter.

Hos Østerkrog arbejder vi med at skabe sunde grøntsager med høj spisekvalitet, så du som forbruger får en god oplevelse og lyst til at gøre danske grøntsager en del af din daglige aftensmad, madpakken og festmåltidet.

Dyrkning

Hvert år afprøves et nyt produkt på et lille areal, for at lære omkring dyrkningsforholdene, samt efterspørgslen hos kunderne.

Med så store arealer og produktionsforhold, er det vigtigt at tage ansvar for sin omverden. I vaskeriet recirkulerer vandet med udskiftning til rent vand dagligt, for at spare på vandressourcerne. Østerkrog Gartneri har også samarbejde med lokale landmænd for at sikre et sundt sædeskifte.

Hos Østerkrog lægger vi vægt på følgende i dyrkningen:

  • Sædskifte – for at undgå sygdomme, sår vi ikke de samme grøntsager hvert år.
  • Flere forskellige sorter grøntsager – for at forlænge sæsonen.
  • Jordanalyser – for at sikre os den rigtige gødningsammensætning.

Mærkning og certificering

GLOBAL G.A.P – CERTIFICERING
Østerkrog Gartneri blev Golbal G.A.P-certificeret i 2005. Østerkrog Økologi blev certificeret i 2010.

GLOBAL G.A.P står for Good Agricultural Practice. Det er et kvalitetsstyringssystem og en standard for kvalitet og sporbarhed inden for produktion af frugt og grønt.

Grundprincipperne i GLOBALG.A.P. er sporbarhed, miljø, kvalitet, fødevaresikkerhed og medarbejdernes sikkerhed og velfærd. Dette stiller i praksis høje krav til hygiejne, kvalitet og registrering under hele produktionslinien vedrørende det enkelte produkt.

Den overordnede målsætning er at sikre forbrugerne fødevarer, der kan indtages uden risiko for helbred og velvære. Dette kræver mange former for registreringer og kontroller i hverdagen.

DANSK IP
Hele vores produktion af grønsager dyrkes efter reglerne i Dansk I.P. – det handler om tryghed!

Tryghed for forbrugeren hænger sammen med ansvar hos producenterne. Det er ud fra denne holdning, at danske gartnere og frugtavlere selv har underlagt sig et sæt regler og krav for dyrkningen af frugt og grønt. Dyrkningsmåden har fået navnet Dansk I.P., og den enkelte producent, som vil mærke sine produkter med kvalitetsmærket, kontrolleres af plantedirektoratet.

Målsætningen for danske I.P. gartnere og frugtavlere er at producere frugt og grønt af høj kvalitet ud fra et helhedssyn, der er forsvarligt over for både natur og mennesker.

GASA
GASA Nord Grønt er vores salgskontor. GASA Nord Grønt er Danmarks førende udbyder af dansk produceret frugt og grønt, til detailhandlen i hele landet.

ØSTERKROG ØKOLOGI I/S
Ca. 50% af vores produktion hos Østerkrog er i dag økologisk, fordi:

  • Vi tror på at vi som virksomhed har ansvar for at gøre en forskel
  • Vi tror på at vi skal behandle naturen og miljøet med omtanke
  • Vi oplever at produktionsmetoden påvirker planternes sundhed og robusthed
  • Vi lærer af økologiske dyrkningsmetoder og ukrudtsbekæmpelse

NØGLEHULSMÆRKET
Østerkrogs grøntsager er alle nøglehulsmærket. Nøglehullet er et officielt ernæringsmærke, der gør det nemmere at finde de sundere produkter på hylderne i supermarked når du handler. Fødevarer med Nøglehullet lever op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt eller kostfibre.

Historie

I 90’erne blev Caleb Falk uddannet frilandsgartner og fik ansættelse på det lokale grøntsags gartneri.
Her blev frøene sået til en grøn fremtid og Caleb fik hurtigt blod på tanden til at starte sin egen produktion op. En lokal porreavler lukkede, men danskerne ville have porrer til deres tærter, så Caleb kunne se et hul i markedet og begyndte derfor sin egen porreproduktion i 1999.

Allerede året efter i år 2000 blev Calebs bror David, som er uddannet landmand, en del af virksomheden, og så begyndte det at gå stærkt med at udvikle gartneriet. Snart var der både porre, broccoli, blomkål og ærter i sortimentet. Efterspørgslen på økologi har været stigende, og derfor oprettede Østerkrog også et økologisk selskab i år 2008.

I dag er Østerkrog gartneri et moderne gartneri med 50 ansatte. 45 % af produktionen er økologisk. Gartneriet udvikler sig hele tiden, for at følge kundernes ønsker. De laver derfor hele tiden forsøg med nye sorter, dyrkningsmetoder og har stor fokus på miljøet. Hvert år afprøves et nyt produkt på et lille areal, for at lære omkring dyrkningsforholdene samt efterspørgslen hos kunderne.

Med så store arealer og produktionsforhold er det vigtigt at tage ansvar for sin omverden. I vaskeriet recirkulerer vandet med udskiftning til rent vand dagligt, for at spare på vandressourcerne.
Østerkrog Gartneri har også samarbejde med lokale landmænd for at sikre et sund sædeskifte. Sidste nye skud på stammen er fokus på markspildet og afsætning af de ukurante porrer.

Trods de mange år i branchen er brødrene stadig ikke trætte af grøntsager. Der er stadig porre, broccoli og blomkål på tallerkenen hjemme hos de to brødre, og de følger også med i tidens trends for at være på forkant med markedet.

Værdier

Østerkrog er en virksomhed der tager hånd om:

  • Kunderne – Vi følger med i kundernes behov og tidens sunde trends.
  • Produkterne – Vi udvikler danske, friske og sunde grøntsager af høj kvalitet med god holdbarhed.
  • Medarbejderne – Vi sætter fagligheden i højsædet og lægger vægt på ansvarlighed og engagement.
  • Naturen – Vi har fokus på bæredygtige dyrkningsmetoder og produktionsmetoder. Det danske kølige sommerklima er ideelt til grøntsags dyrkning.
  • Lokalområdet – Vi samarbejder med lokale landmænd.

Vi støtter

ADRA Business

ADRA Business er et netværk for virksomheder, der ønsker at iværksætte og støtte projekter i udviklingslandene, gennem den selvstændige nødhjælps- og udviklingsorganisation ADRA Danmark.

ADRA Business er på denne måde virksomhedernes samarbejdspartner i ADRA organisationen. Støtten tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds arbejde
med samfundsengagement, og samarbejdet spænder over Corporate Social Responsibility, konsulentarbejde og direkte ulandshjælp.

Hensigten er at inddrage dansk erhvervsliv aktivt i udviklingsarbejdet, primært ved at udtænke og støtte nye kreative måder at generere midler og positiv omtale på.

Støttemuligheder
Mulighederne for støtte tilpasses den enkelte virksomhed og kan bl.a. være, at

• donere et beløb
• indgå i ADRA Business
• etablere et sponsorat eller et partnerskab om projekter eller imagestyrkende events

Støtten kan trækkes fra i skat.

VI TAGER ET SOCIALT ANSVAR

I Danmark findes mennesker, som gerne vil arbejde eller uddanne sig, men mangler opbakning på grund af deres kriminelle fortid.

Hos Østerkrog tager vi et socialt ansvar og har igennem High:five mulighed for at hjælpe disse mennesker tilbage på arbejdsmarkedet igen igennem velplanlagte forløb.

High:five blev etableret i 2006 af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) med det formål at assistere landets private og offentlige virksomheder med at etablere job og/eller uddannelsespladser til unge, der er i fare for marginalisering på grund af kriminalitet.

VI STØTTER FAMILIER MED KRÆFTRAMTE BØRN

Produkter

Anvendelse

Porren kan spises rå, men kan også dampes, koges, bages, grilles, sylte, steges, sauteres, marineres, blancheres og friteres.

Brug porren i kolde og varme supper, bagværk, tærter, wokretter, farserede, kolde og varme salater , æggekage, omeletter, gratin, fond, saucer, simreretter, råkost, risretter, lasagne og farsering af kød.

Tips og tricks

Du kan bruge porren i de fleste retter i stedet for løg. Tilsæt den rå i rodfrugtmos, bland den i gærdejen til brød, kom den i farsretter, fritér den og brug den som topping på suppe og fyld i wraps og pitabrød.

Opbevaring

Den mest sikre form for lagring af porrer er ved at sætte dem på køl ved en temperatur på maks. 5 grader og høj luftfugtighed.

Mere viden om porren

Porre (Allium porrum L.) er en toårig plante der ligesom løg hører til liljefamilien. Porre er en af de ældste grønsager, hvis oprindelse er ukendt. Det antages, at den stammer fra Middelhavslandene eller den nære Orient. Det er uvist hvor længe vi i Danmark har anvendt porrer i madlavningen.

Efter porresortens udviklingstid inddeles de i grupperne: Sommer, efterår, tidlig vinter og vinter. De tidligste sorter er typisk meget lange og lysegrønne, mens de sene sorter er korte og blågrønne. Der er også forskel på hvor opretstående porrerne er. De ældre sorter er generelt mere vifteformede end de nutidige sorter, som har mere opretstående blade.

For at kunne levere porrer i hele sæsonen, bliver den tidlige produktion plantet ud fra midt i april og dækket med fiberdug for at fremme tidligheden. De første porrer høstes typisk midt i juli og de sidste høstes omkring starten af marts.

Vitaminer m.m.

Ved påvirkning af enzymet allinase, der frigives ved såring af cellerne, omdannes cellernes indhold af alliin til den antioxidante og bakteriedræbende svovlforbindelse, allicin, som giver planten dens skarpe lugt og smag.

Anvendelse

Broccolien kan spises rå, kogt eller dampet i salater, tærter, wokretter og ovnretter.

Tips og tricks

Gå efter den mørkegrønne farve når du køber broccoli.

Du kan også spise broccolistokken. Skær den i tynde skiver eller stænger og brug den som resten af broccolien. Stokken er rigtig lækker fx sammenkogte retter.

Opbevaring

Den mest sikre form for lagring af broccoli er ved at sætte dem på køl ved en temperatur på maks. 5 grader og pakket for sig selv i papir- eller plasticpose, da broccoli er ethylen følsom. (Ethylen er en luftart broccolien udskiller, som fremmer dens modning. Ved kølig opbevaring, kan man holde ethylenproduktionen på et lavt niveau – og dermed sinke modningen).
Mere viden om broccoli

Broccoli (Brassica oleracea var. italic) er i familie med blomkålen, men blomsterstanden er løsere opbygget. Navnet broccoli kommer fra det latinske brachium, som betyder arm eller gren.

Broccolien er udviklet fra vilde kål og har været kendt i Middelhavsområdet siden Romerriget.
Broccolien har været brugt i de danske køkkener siden 1920erne og er i dag en velkendt spise.

Hos Østerkrog dyrker vi forskellige sorter for at sikre en sæsonlængde, der begynder i midt marts og slutter august.

Vitaminer m.m.

Broccoli indeholder en del sundhedsfremmende stoffer bl.a. et stof der hedder sulforaphan. Den er desuden rig på A-vitamin, men indeholder også meget af vitaminerne B2, B6, folacin, C og K. Derudover har broccoli et stort indhold af mineralerne calcium, mangan og kalium samt af kostfibre.

Anvendelse

Blomkål kan anvendes rå, let kogt, i gratin, wokretter og supper.

Tips og tricks

Skær blomkålsbuketterne papirtynde og mariner dem med olivenolie, dild, salt og peber. Server dem til fisk.

Prøv også at blanchér buketterne i smør og salt, hvilket får lidt af kålsmagen til at aftage sig lidt. Server som tilbehør til mange former for kød.

Del blomkålsbuketterne i mini buketter og brug dem rå i salaten.

Opbevaring

Den mest sikre form for lagring af blomkål er ved at sætte dem på køl ved en temperatur på maks. 5 grader og pakket for sig selv i papir- eller plasticpose, da blomkål er ethylen følsom, og derved kan blive blødere og gulne.

Mere viden om blomkål

Blomkål (Brassica oleracea var. Botrytis) er en rigtig sommerspise. Blomkål har været dyrket i vesten siden 1600-tallet.

Blomkål er faktisk en blomst der består af en mængde blomsterknopper, som sidder samlet i buketter omkring stokken.

Hos Østerkrog dyrker vi blomkål fra marts til og med august måned. Vi gør en dyd i at have sunde og sprøde blomkål til de danske forbrugere.

Vitaminer m.m.

Blomkålen har et stort indhold af C- og K-vitamin, B6 og pantotensyre. Derudover har blomkål et stort indhold af mineralerne fosfor og kalium samt kostfibre.

Anvendelse

Ærter er gode som tilbehør, i salater, saucer og supper.

Tips og tricks

Ærter skal være lysegrønne, runde og saftfyldte. Hvis ærterne bliver for gamle, bliver de kantede og melede.

Ærter kan let fryses efter en let blanchering.

Opbevaring

Ærter opbevares bedst så køligt som muligt og gerne på frost.

Mere viden om ærter

Ærten (Pisum sativum) hører til ærteblomstfamilien (Papilionaceae) og der findes rigtig mange æretsorter. Hos Østerkrog dyrker vi grønne ærter af sorterne Maxigold og Utrillo.

Ærter er en af de ældste afgrøder, der findes. De har været dyrket i titusinder af år og stammer sandsynligvis fra Mellemøsten og Asien.

Det danske kølige sommerklima er ideelt til ærtedyrkning.

Vitaminer m.m.

Ærter har et stort indhold af vitaminerne A, B, niacin, pantothensyre, C og K, af mineralerne fosfor, jern, mangan og kalium samt af kostfibre.

Anvendelse

Forårsløg kan bruges i stedet for løg, i salater, som krydderurt, i wok og er også gode dampede som tilbehør til kød og fisk.

Tips og tricks

Hak forårsløg fint og brug den som topping på smørrebrød.

Opbevaring

Opbevar forårsløg i køleskabet omkring 5 grader.

Mere viden om forårsløg

Forårsløg (Allium fistulosum) tilhører den gruppe af løg der hedder som er i familie med rødløg og purløg. Forårsløg ligner små porrer med et tyndt hvidt skaft og grøn top.

Vitaminer m.m.

Forårsløg er fyldt med A-vitamin og indeholder desuden C-vitamin, betacaroten og calcium.

Hos Østerkrog lytter vi til vores kunder. Vi laver hele tiden forsøg med nye sorter og grøntsager, for at lære mere om dyrkningsmetoder, grøntsagernes sundhed og spisekvalitet. Samtidig følger vi med i hvilke spændende grøntsager der kunne ske at blive danskernes nye foretrukne spise. Vi laver blandt andet forsøg med køkkenporrer. Kontakt os gerne, hvis du har forslag til nye sorter, grøntsager eller dyrkningsmetoder.

Opskrifter

EN LÆKKER FROKOST SALAT

1 stk. frisk æble med skræl i tern
1 stk. friske porre i tynde ringe
1 spsk. blegselleri i tynde skiver

De 3 ingredienser blandes med:

2 dl. Creme fraice
1 dl. A-38
Smages til med salt og lidt karry.

Serverings forslag – med stegt kylling, nye kartofler og groft brød.

PORRE VINAIGRETTE SALAT – VEGETAR RET

1/3 porre pr. person
din ynglings vinaigrette (olie/eddike)
1 granat æble
hakket persille

Rens og skyl porrerne, del dem i 3 stykker og kog dem i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem, og del porrerne på langs. Anret på fad, hæld vinaigrette over porrerne, pynt med granatæble og frisk hakket persille.

ØSTERKROGS PORRESUPPE

500 gr. kartofler
450 gr. porre

Vaskes, skrælles og skæres ud i mindre stykker.

Sættes over for at koge, med 8 dl. Vand, samt 2 bouillon terninger i 15-20 min.
1 dl fløde tilsættes. Krydr med salt og peber efter smag, og blend den godt igennem. Giv til slut et let opkog.

Klar til at blive spist af 4 personer, serveret med groft brød til.

PORRE CHUTNEY

6 stk. porrer
6 spsk. mørk Muscovado rørsukker
2½ dl. Æble eddike
salt + peber
evt. friskrevet citronskal og hakkede krydderurter

Rens og skyl porrerne, del dem og snit dem i ½ centimer stykker. Sauter dem i dansk rapsolie i 8-10 minutter. Tilsæt eddike og rørsukker og lad det simre
uden låg i mindst en time, til grødkonsistens. Smag til og afkøles. Tilsæt evt. citronskal og/eller krydderurter. Opskriften giver ca. 1 liter.

Serveres kold til kødretter og pålæg. Opbevares i køleskab.

TORTILLAS MED BROCCOLI OG RODFRUGTER

4-5 stk. fuldkornspandekager

Ingredienser:
1 stort løg
1 stk. pastinak
2 stk. gulerødder
1 stk. rød peberfrugt
1 dåse kidneybønner
½ broccoli
2 glas tacosovs
Lidt revet ost.
Creme fraiche og avokadoskiver.

Hvordan:
Skær løg, pastinakker, gulerødder og rød peberfrugt i strimler. Skær
Broccolien ud i små buketter, Start med at sauter løg, 2-3 min. Derefter tilføjes pastinakker og gulerødder, og svitser yderligere 2-3 min. Broccolien tilsættes, og der svitses yderligere 2 min.
Herefter tilsættes tacosovsen og det hele simrer i 8-9 min. Når grønsagerne er ved at være møre – dog med bid i – tilføjes de røde peberfrugter og kidneybønnerne. Det hele blandes godt rundt.
Det hele fordeles på de 4-5 stk. pandekager, der ligges sammen i et fad og drysses lidt med revet ost. Pandekagerne varmes i oven i 5-10 min.

Pandekagerne pyntes med avokadoskiver og creme fraiche, og serveres straks.

BROCCOLI – SPINATSALAT

250 rå pasta sløjfer
3 forårsløg
80 gram soltørrede tomater
1 broccoli (i små buketter)
100 gram friske spinatblade
100 gram ærtebælge i halve
4 spsk. pinjekerner
1 spsk. frisk oregano

Dressing:
2 tsk friske fintskårne chilipebre
3 fed hvidløg, knust
1 ½ dl oliven olie
salt efter smag

Hvordan:
Kog de rå pasta sløjfer i let saltet vand, i ca. 12 min. Hæld vandet fra og afkøl dem.
Rist pinjekernerne på en varm pande, så de bliver lysebrune.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Rens og skyl broccolien grundigt, og lav små buketter ud af den.
Skyld de friske spinatblade unde vand og skær dem groft.
Vask ærtebælgene og halvér dem.
Soltørrede tomater skylles og skæres i tynde strimler.
Det hele blandes godt sammen med dressingen, og drysses med oregano.
Lad det trække 1 times tid i køleskabet.

Serveres sammen med groft brød. God appetit.

HUMMUS

1 dåse kikærter – hæld vandet fra
3 store fed hvidløg – knuses
Saften af ½ øko. citron
¼ tsk. knust spidskommen
¼ tsk. salt efter smag
3 spsk. sesamfrø
lidt stødt paprika
Olie

Alt blandes godt, og olie hældes i lidt efter lidt, til en jævn konsistens – brug en stavblender.

FRISK CREME FRAICHE DIP

1 stor spsk. A-38
4 spsk. creme fraiche
1 tsk. dijon sennep (efter smag)
1 stor spsk. friskskåret purløg
1 stor spsk. friskskåret dild.
1 stor spsk. friskskåret persille
2 spsk. forårsløg, skåret fint.

Alle ingredienserne blandes godt og det hele smages til – bedst afkølet.

MILD PESTO

Køb en mild cremet Italiensk basilikum pesto (ca. 190gram på glas) og bland op med 4-5 spsk. A-38.

Uhmmmm, smager rigtigt godt.

Disse 3 forskellig dip kan man enten bruge broccoli, blomkål eller andre grønsager.

BLOMKÅLS FALAFEL

400 g. blomkål
1/2 bdt. persille
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. spidskommen
1/2 tsk. chilipulver
1 tsk. salt
1/2 tsk. gurkemeje
1 spsk. citron saft
2 æg
60 g. kokosmel
2 spsk. sesamfrø
1 1/2 tsk. loppefrøskaller

Skær blomkålen i mindre stykker og kør dem på en foodprocessor.
Tilsæt citronsaft, kokosmel og loppefrøskaller og kør det, til du har en jævn dej.
Kør resten af ingredienserne i til de er jævnt fordelt.
Form falaflerne som man ønsker dem, og steg dem i smør, olie eller kokos olie.

MILD THALANSK BLOMKÅLSGRYDE

2-3 spsk. rapsolie
2 små løg i tern
3 gulerødder i skiver
1-2 håndfulde blomkålsbuketter
1 håndfuld broccolibuketter
1 stk. mellemstor rød peberfrugt i tern
2 stk. blegselleri, skæres i skiver
saften fra ½ øko. citron
2 stk. grønsagsbouillon terninger, i 2½ dl varmt vand
3 spsk. soja sauce.
2 ½ dl. kokosmælk
1½ tsk. salt
1 tsk. karry

Alle grøntsagerne sauteres på en pande med rapsolie og krydderier. Citron, kokosmælk og bouillonen tilsættes efter 5-8 min, og det hele koges godt igennem.
1-2 spsk. Maizenamel til jævningen.

2-3 min. før retten er færdig. Tilsættes der ½ dåse kikærter, og koger med de sidste 3 min.
Før retten serveres sammen med ris eller pasta, drysses der friske forårsløg skåret fint i ringe.

Velbekommende.

DEN LILLE FROKOST – SÅDAN SKAL DU GØRE

6 stk. Toastbrød/brød skiver – pensels med olie og knust hvidløg.
Bages i oven på 180 grader i 5-6 min.

150 gram frosne ærter eller friske ærter
2 stk. forårsløg / tynde porrer – skæres fint.

De 2 ingredienser koges i lidt letsaltet vand i 4-5 min. (si vandet fra).Lav mos vha. en stavblender. Køles ned. Læg en stor spiseske fuld på hver stk. brød

½ skive skåret fersk røget laks, rulles på den ene finger og sættes på toppen af brødet.
Pyntes med frisk dild / hakket persille – drysses med en smule salt på toppen.

Uhmmmm. God appetit.

ÆRTE- OG PORRESUPPE MED PERSILLE TIL 6 PERSONER

1 kg friske grønne ærter (frosne kan sagtens bruges).
400 gram (ca. 4 stk.) friske porrer ( i tynde ringe) vaskes godt.
1,2 liter grønsags bouillon (4 tern grønsagsbouillon) efter smag.
4 spsk. frisk persille
7 dl. piskefløde

Det hele koges i 15-20 min., til grøntsagerne er møre. Derefter stavblendes det hele og der smages efter med salt.

FORÅRSLØG- & TOMATSALAT

15-20 stk. friske tomater, skæres i skiver og ligges i et fad.
1-2 stk. røde løg, skæres i store tern og ligges oven på tomaterne.
3-4 spsk. jomfru oliven olie, hældes over løg og tomaterne.
lidt salt – efter smag
1 bdt. frisk dild, skæres fint og drysses over
5-7 stk. friske forårsløg, skæres groft og drysses over.
½ agurk, skæres i bitte små tern og fordeles over salaten.
5-7 stk sorte oliven u/ sten, skæres i halve og drysses over.
15-20 små tern af fetaost drysses over til allersidst.

Skal serveres køligt og med groft brød til.

Økologi

Økologi er på hurtig fremmarch i Danmark. Det betyder at flere og flere danskere har truffet et bevidst valg om at købe økologiske grøntsager. Økologiske grøntsager er ikke sprøjtet med kemikalier for ukrudt og skadedyr. Dette gør at de selv skal tage kampen op og derfor bliver stærkere og sundere. Dette kan igen bevirke en mere smagfuld grøntsag. Men økologi er ikke kun godt for vores sundhed og smagsløg, det er også gavnligt for vores miljø, såsom vores grundvand samt rene natur. Som gartnere bliver det derfor vigtigt at kunne understøtte naturen så godt som muligt. Dette gør vi ved at vælge robuste sorter for at undgå svampeangreb samt visse skadedyrsangreb. Bruger net mod insekter. Planlægger sundt sædskifte for at forebygge plantesygdomme samt opbygge gødning i jorden bl.a. ved kløvergræs. Østerkrogs vision er, at kunne tilpasse vores økologiske grøntsagsproduktion til forbrugernes efterspørgsel.