Blomkål

Anvendelse

Blomkål kan anvendes rå, let kogt, i gratin, wokretter og supper.

Tips og tricks

Skær blomkålsbuketterne papirtynde og mariner dem med olivenolie, dild, salt og peber. Server dem til fisk.

Prøv også at blanchér buketterne i smør og salt, hvilket får lidt af kålsmagen til at aftage sig lidt. Server som tilbehør til mange former for kød.

Del blomkålsbuketterne i mini buketter og brug dem rå i salaten.

Opbevaring

Den mest sikre form for lagring af blomkål er ved at sætte dem på køl ved en temperatur på maks. 5 grader og pakket for sig selv i papir- eller plasticpose, da blomkål er ethylen følsom, og derved kan blive blødere og gulne.

Mere viden om blomkål

Blomkål (Brassica oleracea var. Botrytis) er en rigtig sommerspise. Blomkål har været dyrket i vesten siden 1600-tallet.

Blomkål er faktisk en blomst der består af en mængde blomsterknopper, som sidder samlet i buketter omkring stokken.

Hos Østerkrog dyrker vi blomkål fra marts til og med august måned. Vi gør en dyd i at have sunde og sprøde blomkål til de danske forbrugere.

Vitaminer m.m.

Blomkålen har et stort indhold af C- og K-vitamin, B6 og pantotensyre. Derudover har blomkål et stort indhold af mineralerne fosfor og kalium samt kostfibre.