Ærter

Anvendelse

Ærter er gode som tilbehør, i salater, saucer og supper.

Tips og tricks

Ærter skal være lysegrønne, runde og saftfyldte. Hvis ærterne bliver for gamle, bliver de kantede og melede.

Ærter kan let fryses efter en let blanchering.

Opbevaring

Ærter opbevares bedst så køligt som muligt og gerne på frost.

Mere viden om ærter

Ærten (Pisum sativum) hører til ærteblomstfamilien (Papilionaceae) og der findes rigtig mange æretsorter. Hos Østerkrog dyrker vi grønne ærter af sorterne Maxigold og Utrillo.

Ærter er en af de ældste afgrøder, der findes. De har været dyrket i titusinder af år og stammer sandsynligvis fra Mellemøsten og Asien.

Det danske kølige sommerklima er ideelt til ærtedyrkning.

Vitaminer m.m.

Ærter har et stort indhold af vitaminerne A, B, niacin, pantothensyre, C og K, af mineralerne fosfor, jern, mangan og kalium samt af kostfibre.